SAP Hana har blivit ett viktigt verktyg för många företag som hanterar stora mängder data. Hösten 2015 lanserade SAP en specialversion kallad Hana Vora där Vora kommer från ordet voracious som kan översättas med glupsk eller omättlig.

Tanken med Hana Vora är att man ska kunna erbjuda en plattform som kombinerar Big Data-tekniker som Hadoop och Spark med SAP:s produkter som SAP BW, Business Objects och företagets affärssystem. Därmed ska det bli enklare att kunna omvandla dataanalyserna till en beslutsstödsplattform.

FujitsuPrimeflex

Allt detta förenklas givetvis om man har kraftfull hårdvara för datahanteringen och Fujitsu har tidigare lanserat det integrerade systemet Primeflex for Hadoop som nu kommer i en version som stöder SAP Hana Vora.

Med den nya plattformen utlovar Fujitsu stora förenklingar när det gäller att extrahera värdefull data från olika källor. Det handlar om ett system som är integrerat och testat före leverans där Fujitsu kombinerat servrar, lagring, nätverksanslutning och mjukvara i ett och samma paket.

Utöver hantering av infrastruktur, integration och underhåll erbjuder Fujitsu även strategisk konsultation när det gäller data- och analyshantering.

FujitsuKonferensrum

SAP Hana Vora distribueras som en in-memory datalösning för företag som använder Apache Sparks ramverk för att skapa interaktiva analyser på företags- och Hadoop-data. Lösningen kombinerar en in-memory sökmotor och funktioner så som en grafdatabas för realtidsanalyser och ett verktyg för tidsserieanalyser.