Skånska Lundalogik har förvärvat RemoteX Technologies, ett bolag som specialiserat sig på att system för att hantera arbetsorder, tidrapporter och materialinköp via mobiltelefoner.

Under förra året inledde Lundalogik en större satsning för att expandera företaget på den nordiska marknaden. Här ingick en ny grafisk profil med nytt varumärke där bolaget numera vill kallas Lime by Lundalogik. Samtidigt genomfördes ett brett traineeprogram och nyanställningar på kontoren runt om i Norden.

Nu har det Monterroägda bolaget genomfört sitt första uppköp i Sverige där valet föll på RemoteX Technologies i Nacka. Det innebär att verksamheterna i maj kommer att flytta ihop i nya lokaler på Kungsbroplan i Stockholm.

A%3Fsa%20Holmstro%3Fm%2C%20VD%2C%20RemoteX%2C%20Erik%20Syre%3Fn%2C%20VD%20Lundalogik%2C%20Leo%20Berghald%2C%20Grundare%20RemoteX
RemoteX vd AÌŠsa Holmström skålar med Lundalogiks vd Erik Syrén och Leo Berghald, RemoteX grundare.

 

I ett uttalande säger RemoteX vd Åsa Holmström att man känner sig oerhört stolta över att Lundalogik uppmärksammat bolagets framgångar.

– Tillsammans kan vi skapa ett större system som blir attraktivt både för befintliga och kommande kunder och som ger en stark tillväxtgrund.

RemoteX grundades 2001 kring ett molnbaserat system för mobil ärendehantering för fastighetsbranschen och har nu kommit upp i runt 200 företagskunder och 5 000 användare.

Sedan 2013 har RemoteX varje år visat ett positivt kassaflöde och har i dagsläget 15 anställda.

– Det här köpet är rätt på många nivåer, vi kommer att ha en mycket stark crm-lösning i mobilen. Samtidigt blir vi betydligt starkare inom byggindustri, energi, fastighet samt andra branscher där RemoteX har starkt fäste, säger Lundalogiks vd Erik Syrén.

Lundalogik grundades 1990 och har 180 anställda på kontor i Lund, Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Bland kunderna märks Svenska Bostäder, BMW Financial Services, Tekniska verken i Linköping, PMH International och Tysk-svenska Handelskammaren.

Lundalogik ägs sedan 2014 av investmentbolaget Monterro som skapats av personerna bakom en av Sveriges största it-framgångar då Pointsec 2007 såldes till Checkpoint för 625 miljoner dollar. Monterro har även bland annat Axiomatics, Hypergene och Palette i portföljen. De räknar Lundalogik som sin hittills bästa investering.