Netlight Consulting blev Sveriges Bästa Arbetsgivare i Universums undersökningar 2016 och nu har även konkurrenten Great Place to Work placerat Netlight överst på listan Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017.

Great Place to Work är en internationell organisation som för 20 år sedan började ranka listor över de 100 bästa arbetsplatserna. Vid etableringen i Sverige 2002 började man konkurrera med undersökningsföretaget Universums lista som går under namnet Sveriges Bästa Arbetsgivare. Det innebär dock inte att man alltid kommer fram till samma resultat. När det gäller Netlight Consulting är de båda helt överens.

Netlight%20Consulting

Topplacerade Netlight är ett internationellt konsultföretag inom it och management vars närmare 900 anställda är fokuserade på att hjälpa digitala tillväxtbolag att lyckas med sina strategiska projekt.

”Vi tror på talanger i samarbete där vi sätter hela vår samlade kompetens, kreativitet och affärsmässighet i spel för att uppnå resultat bortom det vanliga”.

Netlight ligger alltså i topp i kategorin stora organisationer vilket är företag med mer än 250 anställda. På plats två hamnar Hilti, ett företag som utvecklar ett molnbaserat inventariehanteringssystem och därefter kommer fastighetsförvaltaren Newsec och it-konsultbolaget B3it följt av operatören 3.

Förra året var det Hilti som låg i topp följt av 3 och B3it och Newsec som alltså alla fått se sig slagna av Netlight Consulting som inte syntes i topp förra årets lista från Great Place to Work.

Bland ytterligare förändringar som kan konstateras är att affärssystemleverantören IFS halkat ner från plats 8 förra året till plats 14 i år. Det måste ses som ett litet avbräck för IFS som under flera år haft högre placeringar, exempelvis plats 9 under 2015, plats 10 under 2014 och plats 5 under 2013 medan företaget låg på fjärde plats 2011.

Ett företag som inte skäms för att man halkat ner en placering är konsultbolaget B3it som i stället gläder sig över att finnas med på tio-i-topp-listan för andra året i rad.

– För oss är utnämningen mycket hedrande och ett kvitto på att vi tillsammans har lyckats skapa ett riktigt bra bolag med en utvecklande miljö för våra konsulter. Det som är speciellt med B3IT är att vi ger våra medarbetare stor frihet och här finns också ett stort fokus på tillväxt och entreprenörskap. Med B3ITs snabba tillväxt är det extra utmanande att nå ett högt resultat då vi har ett stort antal nyanställda medarbetare.

– Det som gjort att vi lyckats nå den här hedrande placeringen är alla våra engagerade medarbetare som gjort ett fantastiskt jobb under året, säger Sven Uthorn, vd och koncernchef på B3IT.

På listan över små organisationer (med 20-49 medarbetare) är det Ecru Consulting som ligger i topp. Det Stockholmsbaserade företaget har 45 anställda och uppger sig fokusera på utveckling, arkitektur, ledning och affärsintegration.

På andra plats återfinns Polar Cape Consulting medan Holm Henning & Partners ligger på tredje plats och Systemstöd, leverantör av systemlösningar baserade på Sage X3:s affärssystem, på fjärde.

Maria-Gruden_GreatPlaceToWork

Maria Grudén, vd på Great Place to Work Institute Sverige, uppger att listan är ett resultat av 43 800 medarbetares feedback.

– Arbetsplatserna på årets lista skiljer sig från mängden genom deras uthålliga fokus på människor och relationer. De har, genom att fokusera på tillit, stolthet och kamratskap, skapat arbetsplatser där medarbetarna får möjlighet att vara kreativa och innovativa.

Hennes trendspaning inför årets lista är organisationer jobbar mer med sina värdegrunder idag.

 – Istället för att etablera ett antal ord för medarbetarna att förhålla sig till på arbetsplatsen skapas ett aktivt engagemang kring hur värdeorden ska användas i praktiken.

 

Mera information om Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017 finns på greatplacetowork.se