Både Citrix och Samsung har länge talat om möjligheten att använda kraftfulla telefoner som ersättare för kontorsdatorer. Nu har de båda presenterat produkter som ska förenkla processen där givetvis nya Galaxy S8 spelar en central roll.

Samsungs nya toppmodell Galaxy S8 är givetvis företagets mest kraftfulla hittills med åttakärnig processor, 4 GB arbetsminne, 64 GB internminne och uttag för minneskort på 256 GB.

Det är specar som starkt påminner om enklare kontorsdatorer så varför inte använda den till just det. Så resonerar Citrix som gärna påpekar att Galaxy S8 går att få med en dockningsstation där man lätt ansluter telefonen till skärm, tangentbord och mus.

samsung-galaxy-s8-gear

Den nya telefonen kostar 8 000 kronor medan det tillkommer 1 500 kronor för dockningsstationen Dex. Mycket pengar kan tyckas men å andra sidan kan företagsanvändarna göra sig av med personalens datorer och kanske även surfplattor. Väljer man Samsung Galaxy S8+ ligger skärmstorleken nämligen på hela 6,1 tum.

Samsung%20DeX

Citrix bidrag till datorersättarna är Receiver som virtualiserar Windows 10 i telefonerna så man slipper köra Android-program på skärmen. Därtill tillhandahåller Citrix den mobila administrationsplattformen XenMobile som både stöder Samsungs säkerhetsplattform Knox och enhetsuppdaterare Enterprise Firmware-Over-The- Air (E-FOTA). Här kan administratörerna hålla koll på att alla företagets telefoner har den senaste uppdateringen.

Galaxy S8, som har storlekar på 5,8 tum, ska börja levereras den 28 april. Den har kamera med upplösning på tolv megapixel, skärmupplösning på 1440x2960 punkter och är vattenskyddad precis som sin föregångare.

Även Galaxy S8+ dyker upp i slutet på april och får ett pris på 9 000 kronor. Den största skillnaden mellan de båda är skärmstorleken och vikten. Den större modellen väger 171 gram medan Galaxy S8 väger 155 gram.