Unit4, Orango och Implema har alla varit duktiga på att rulla ut affärssystem vilket innebär att de kan tävla om titeln Årets Affärssystemprojekt.

Under konferensen Forum Affärssystem & HR som hålls den 9 maj i Stockholm är utnämningen av årets bästa affärssystemsprojekt ett av huvudnumren. Bakom priset står analysföretaget HerbertNathan & Co som tagit hjälp av en jury bestående av CIO:er, ansvariga för affärssystemsutbildningar på några universitet, ordföranden för Dataföreningen samt Sverigechefen för HerbertNathan & Co.

Årets tre finalisterna är:

*Lantmännen Fastighet, Lantmännen Agrovärme och Unit4 med implementation av Unit4 Business World.

*Nordic Vehicle Conversion och Orango med en implementation av Microsoft Dynamics NAV.

*Polypeptide och Implema med en implementation av Microsoft Dynamics AX.

– Det är andra året vi delar ut priset och tanken är att det ska bli årligt återkommande. Vårt systerföretag i Danmark har delat ut motsvarande pris där under några fler år än vi gjort i Sverige, säger Henrik Frimodig, partner på analysföretaget HerbertNathan & Co.

Han berättar att processen kring att utse årets bästa affärssystemsprojekt bygger på att kunder och leverantörer nominerar projekt som sedan HerbertNathan granskar för att välja ut max tre finalister.

– Ifjol hade vi bara två finalister men i år har vi tre finalister som kommer granskas av juryn.

Polypeptide%20Group

Förra året vann Implema utmärkelsen tillsammans med Medivir och nu har Implema alltså åter igen hamnat bland finalisterna. Denna gång handlar det om utrullning av Microsoft Dynamics AX hos Polypeptide. Skånska Polypeptide Group är specialiserade inom peptidtillverkning för läkemedel och bioteknik. Koncernen är världens näst största producent med produktion i Belgien, Frankrike, Indien, Sverige och USA.

– Detta är en av de finaste utmärkelserna man kan få inom vår bransch, säger Jörgen Aronsson, vd på Implema.