HPE har nu slutfört förvärvet av lagringsföretaget Nimble Storage som man fick betala närmare tio miljarder kronor för. Nimble har funnits i Sverige i tre år och uppger att man har minst hundra svenska kunder. Ännu har inte den svenska delen av verksamheten fått besked kring om man ska flytta in hos HPE eller fortsätta som ett separat bolag.

Magnus%20Biro

– Jag har inte fått någon information om detta mer än att köpet precis är avklarat på så sätt att HPE köpt alla aktier och att det är business as usual, säger Nimble Storages svenske säljchef Magnus Biro.

Det var under sommaren 2014 som amerikanska Nimble Storage etablerade sig i Sverige för att börja ta upp kampen mot flashdiskleverantörer som Pure Storage, Violin Memory, Nimbus Data och Fusion-io.

– Sedan dess har vi vuxit från en person till sex och fått ett tresiffrigt antal kunder, berättar Magnus Biro.

Totalt i världen har Nimble 10 000 företagskunder och en omsättning på närmare fyra miljarder kronor.

Förvärvet av Nimble Storage är bara det senaste i raden av HPE:s stora köp av lagringsföretag, tätt följt av Simplivity som HPE köpte för sex miljarder kronor tidigare i år. Bland övriga förvärv inom detta område märks även Storageapps, AppQ, Polyserve, Ibrix, Transsoft, Lefthand Networks och inte minst 3PAR som HP köpte för drygt 20 miljarder kronor 2010.

Skälet till att man även ville komma över Nimble förklarar HPE med att man behöver ett bredare utbud kring flashbaserade produkter som riktar sig till lite mindre företag. Till tidningen Eweek säger HPE:s lagringschef Bill Philbin att Nimble även sitter på en intressant lösning för dataanalyser. Planen är att HPE ska använda Nimbles Infosight Predictive Analytics på sitt befintliga utbud av lagringsprodukter.

– Infosight kan automatiskt upptäcka 90 procent av de potentiella fel som kan finnas i kundernas infrastruktur och lösa 85 procent av dessa problem. Här handlar det inte bara om analyser av lagringsenheter utan allt som rör it-infrastrukturens prestanda, säger Bill Philbin.

nimble_storage

Nimble Storage grundades i Kalifornien 2007 och har 1 300 anställda globalt.