Ett par månader efter att Visma sålt av sin division för outsourcingtjänster inom löner och redovisning meddelar det nya bolaget att man har för avsikt att förvärva bolag för cirka en miljard kronor de kommande tre-fyra åren.

Azets bildades i mars 2017 som en följd av att Visma sålde sin BPO-division (business process outsourcing). Bolaget har funnits sedan 2002 som Visma Services och fungerar som leverantör av outsourcingtjänster och rådgivning inom ekonomi, löner och HR.

Azets_Anders%20Fryxell
 

Det nya bolagets vd Anders Fryxell uppger att det handlar om en bransch som idag omsätter mellan 40 och 50 miljarder kronor per år, något som förväntas öka med fem procent årligen.

– På grund av dagens snabba teknikutveckling och krav på effektiviseringar väljer fler att även outsourca redovisning och andra ekonomiska processer.

I ett uttalande säger Anders Fryxell att man kommer att öka den svenska omsättningen med minst 50 procent till 2020, något som bland annat ska ske genom förvärv att bolag för minst en miljard kronor.

– Vi ser väldigt positivt på att stå på egna ben. Etableringen möjliggör för oss att fokusera ännu tydligare på vår kärnverksamhet och på att kunna växa - både organiskt och genom förvärv.

Att företag outsourcar sin löneadministration är idag vanligt eftersom företag insett att det blir mindre sårbart och mer effektivt att lägga ut arbetet.

– Azets ser att outsourcing av redovisning och ekonomiska processer kommer att följa samma utveckling på grund av snabb teknikutveckling och stor global konkurrens. Utvecklingen kommer framförallt ske för ekonomiavdelningar på mellanstora företag, tror Anders Fryxell.

Azets har drygt 2 500 medarbetare som servar 22 000 företag i Norden. Förra året omsatte bolaget över 2 miljarder kronor, varav 335 miljoner i Sverige. Azets ägs av HgCapital och är en del av CogitalGroup.