(Ekonomit/New Orleans)

Bandlagring hör kanske inte till det hetaste när alla i stället fokuserar på snabba flashdiskar. Men en fördel med band är att man knappast lär drabbas av problem med utpressare som krypterar data och avkrypterar mot betalning.

En av de lite udda inslagen under Veeam Softwares stora partnerkonferens i New Orleans är en utökad satsning på företag som fortfarande använder bandrobotar för sin datalagring.

Danny%20Allan
 

– Fördelen med band är att systemen inte är kopplade till nätet, något som många skulle kunna ha nytta av i dessa tider med utpressningsattacker, säger Danny Allan, chef för Veeams molntjänster.

Den produkt som står högt på dagordningen under konferensen VeeamON är Availability Suite 10 som nu finns i en teknisk förhandsversion. Här är kanske inte just det utökade stödet för återställning till band den stora grejen utan snarare en kraftig förstärkning när det gäller kontinuerligt dataskydd. Produkten får nämligen betydligt snabbare funktioner för backup och återställning där det talas om sekunder i stället för minuter.

I Availability Suite är funktioner för backup en viktig komponent och med den nya versionen kommer även en uppgraderad variant för Office 365.

– Eftersom Office 365 har drygt 80 miljoner kommersiella användare är detta oerhört viktig för både oss och våra partners inom tjänstesektorn som nu kan erbjuda sina kunder att göra backup av såväl Sharepoint Online som Onedrive for business via samma gränssnitt, säger Danny Allan.

I satsningen kring Microsofts produkter ingår även katastrofskydd och återställning för Microsofts molntjänst Azure medan Veeam Management v8 update 4 får integration med Microsofts Operation Management Suite.

Peter%20McKay%20Veeam
 

Strax före VeeamON meddelade företaget att man utsett Peter McKay till ny vd och under sitt anförande på konferensen är han inte sen att skryta med vilket enorm tillväxt man sett under de senaste åren. För fem år sedan hade bolaget 948 anställda och en omsättning på 175 miljoner dollar medan man nu har 2 548 anställda och en omsättning på 607 miljoner dollar.

– Under det senaste året har vi haft en tillväxt på 28 procent. Det tillkommer 4 000 nya kunder varje månad och nu är vi totalt uppe i 231 000 kunder. Målet är att få en omsättning på 1,5 miljarder dollar till år 2020.

Monika%20%C5str%F6m
 

Även i Sverige rullar det på bra och Monika Åström, Veeam Softwares marknadschef, berättar att man totalt i Norden har 8 660 kunder varav 2 720 i Sverige.

Bland övriga nyheter från VeeamON märks flera partnerinriktade initiativ där exempelvis tjänsteleverantörer och återförsäljare kan hjälpa kunderna att flytta och administrera data i en cloudmiljö genom de nya tjänsterna Availability Console och Veeam Agents.