Den svenskgrundade beslutsstödsplattformen Qlik Sense har fått sig en översyn som ska bli bättre på att göra analyser i hybridmoln samtidigt som Qlik lanserar en ny, native app för Apple iOS.

QlikMobile
 

Den nya appen för Iphone och Ipad har funktioner som full associationsförmåga när användare är offline samtidigt som Qlik Sense blir fullt integrerad med AirWatch, MobileIron och Blackberry.

Johan%20Salenstedt
 

I ett uttalande säger Johan Salenstedt, chef för Qliks nordiska verksamhet att nya Qlik Sense blir navet i företagens analysarbete.

– Vår öppna plattformstrategi gör att vi, till skillnad från våra konkurrenter, kan erbjuda en mer allomfattande lösning som dessutom lätt kan integreras med ny teknik, exempelvis artificiell intelligens.

I denna satsning ingår att Qlik utökar funktionerna för analysplattformens grundläggande infrastruktur som ska göra det enklare för kunderna att välja var deras data lagras. Det sker genom att erbjuda analysfunktioner via partners och handelsplatser online, som Amazon Web Services och Microsoft Azure.

– Kunderna ska inte behöva fundera på hur eller var data lagras utan den ska alltid vara tillgänglig för analys oberoende av tid, plats och enhet säger Johan Salenstedt.

Qlik uppger att man i dagsläget har över 100 000 kunder som använder företagets BI- och analysverktyg i molnet.