För den som har svårt att själv bygga upp ett system för e-handel kommer nu en ny paketering som bygger på affärssystemet Visma.net.

Det är konsultföretaget Exsitec som tillsammans med webbyrån Webbpartner utvecklat vad man kallar en helhetslösning där man kombinerar Vismas molnbaserade affärssystem men en e-handelslösning och en betalväxel.

Exsitecs vd Johan Kallblad talar sig var för de fördelar som kunder i traditionella branscher får genom att både satsa på traditionella butiker och på nätet.

– Genom att kombinera logistikfunktionerna i Visma.net med Webbpartners plattform kan vi hantera både en modern e-handelslösning och traditionell försäljning i ett integrerat system, utan onödig administration och manuell dubbelhantering av information, säger Johan Kallblad.

Han menar att den plattform som man nu kan presentera är enklare att hantera för företag utan egna it-avdelningar eftersom den är uppbyggd helt i molnet där drift och systemuppgraderingar ingår i månadsavgiften.

I den nya paketeringen hanterar man vad som ska publiceras i webbutiken direkt i affärssystemet. Det finns dessutom möjligheter att i webbutikens gränssnitt ytterligare knyta till mer information till en produkt som exempelvis bilder, fördjupad produktinformation, filmer med mera.

Toolbox
 

Först ut att testa den nya plattformen är Svenska Toolbox som är specialiserade på verktyg för maskinell bearbetning av trä.

– Vår nya webbutik kompletterar Toolbox närvaro i fysiska butiker och gör det enklare att handla för de som inte har tid att åka till butikerna eller vet precis vad man ska ha för produkter. Vi är mycket nöjda med Exsitecs och Webbpartners arbete och den nya smidiga helhetslösningen, säger Martin Lindqvist, vd på Toolbox.