Säkerhetsföretaget NTT Security har lanserat ett nordiskt innovationsprogram kring cybersäkerhet för att hjälpa kunder att höja motståndskraften mot de allt mer avancerade cyberattackerna.

I den nordiska säkerhetssatsningen som japanska NTT Security nu genomför kommer man att inleda samarbete med en rad partners som är specialister på olika säkerhetssegment.

Henrik%20DavidssonNTT
 

Henrik Davidsson, försäljningsdirektör på NTT Security i Norden, säger i ett uttalande att man i kölvattnet av de senaste cyberattackerna kan vi se att det är viktigare än någonsin att ha ett större och holistiskt helhetstänk kring säkerhet. Därför har man valt ut ett antal exklusiva leverantörer att jobba med i det nya innovationsprogrammet.

En viktig komponent när man gjort urvalet är att NTT Security har testat innovationerna i verkliga miljöer för att säkerställa att de fungerar och levererar värde i den verkliga världen. Huvudsakligen har de bolag som valts ut arbetat inom maskinbaserad inlärning samt isolering, bedrägeri och lösningar kring hotinformation, så kallad threat intelligence.

 De fyra första är FireEye som bland annat arbetar med threat intelligence för att spåra och övervaka olika hotbilder och hackargrupperingar. Vectra Networks använder nätverksbaserad och realtidsautomatiserad artificiell intelligens som upptäcker och svarar på hot i realtid. Cylance, vars teknologi är endpoint-baserad, arbetar med artificiell intelligens och maskinbaserad inlärning för datorer och servrar och har byggt en lösning som stoppar skadlig programvara som används av angripare och andra avancerade attacker, innan de händer. Illusive Networks som skickar ut data som förvillar angriparen helt transparent över nätverket för att fånga och lura en angripare.

– Vi arbetar mycket nära våra kunder för att omvandla en mängd spetsteknologier till en hållbar förmåga att skydda verksamheten med kontinuerlig utveckling. Vi är övertygade om att innovativa lösningar och nya tillvägagångssätt för att motarbeta cyberbrott är kärnan i säkerhetsbranschen framöver. Ny och framväxande avancerad teknik gör vår data säkrare, säger Henrik Davidsson.

Telekommunikationsjätten Nippon Telegraph and Telephone Corporation bildade bolaget NTT Security sommaren 2016 men har varit verksamma inom säkerhet betydligt längre än så.

Redan sommaren 2010 förvärvade NTT det svenska it-säkerhetsföretaget Secode som blev grunden till företagets etablering på den svenska säkerhetsmarknaden.