Nu börjar det hetta till ordentligt på molnmarknaden. Det senaste tilltaget från Microsoft är att man erbjuder gratis tillgång till Onedrive för kunder som använder Box, Dropbox eller Google Drive.

Enligt den information som nu gått ut på Microsofts Officeblogg ska företag som använder molnlagringstjänster hos Google, Dropbox eller Box kunna byta till Onedrive som man kan köra gratis under den kvarvarande avtalsperioden hos konkurrenterna.

Erbjudandet gäller för företag som har minst 500 användare och förutsättningen är givetvis att man inte redan är användare av Office 365 eller Onedrive.

I det nya erbjudandet ingår även support och hjälp med migrationen, via tjänsten Fasttrack, till den nya plattformen.

Bland de säljargument som Microsoft lyfter fram är att Office 365 ska vara den enda tjänst som klarar verkligt samarbete på Officedokument oavsett om man använder mobila enheter, pc eller Mac. Denna argumentation är givetvis något som retar Google vars svar är att det knappast är några problem att hantera Officedokument även via Google Drive. Därtill har Google helt nyligen lanserat nya samarbetsverktyg, Google Drive Preview Mode, som ska förenkla processen kring detta.

Med dessa verktyg kan användarna skriva in kommentarer i både Word, Excel och pdf-filer och Google betonar att kommentarerna ligger kvar även när det flyttas mellan olika plattformar.

Under senare år har Microsoft fokuserat allt mer på molntjänster och uppger att man fått med sig mer än 350 000 företag som använder dessa, vilket innebär en tredubbling på bara ett år.